Vištienos šašlykas su svogūnais ir majonezu

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

1 kilogramas

100 gramų

2 vienetai

3 šaukštai

šiek tiek

šiek tiek

šiek tiek

vištienos

majonezo

svogūnų

aliejaus

cintrinos sulčių

druskos

pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

  1. Pradžioje vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite tinkamais verti ant iešmo gabaliukais bei dėkite į dubenį.

  2. Tuomet berkite prieskonius, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pilkite aliejų bei ketvirtadalio citrinos sultis.

  3. Po to dėkite majonezą bei viską ganėtinai gerai išmaišykite.

  4. Šitaip paruoštas vištienos šašlykas yra paliekamas marinuotis bent 3-5 valandoms (šaldytuve ar šaltoje patalpoje). Jeigu labai norisi kepti jau už valandos, tada paruoštą vištienos šašlyką labai gerai pamaigome rankomis be paliekame marinuotis kambario temperatūroje.

  5. Toks vištienos šašlykas yra kepamas ant žarijų arba tiesiog grilyje. Bet, jei labai norisi, galima išsikepti ir keptuvėje, tik tada patariame naudoti vandenyje išmirkytus medinius iešmelius, kad kepama višta prie jų nekibtų.

World recipes receptas