Vištienos šašlykas su svogūnais ir majonezu
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
1 kilogramas
100 gramų
2 vienetai
3 šaukštai
šiek tiek
šiek tiek
šiek tiek
vištienos
majonezo
svogūnų
aliejaus
cintrinos sulčių
druskos
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
Pradžioje vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite tinkamais verti ant iešmo gabaliukais bei dėkite į dubenį.
Tuomet berkite prieskonius, dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, pilkite aliejų bei ketvirtadalio citrinos sultis.
Po to dėkite majonezą bei viską ganėtinai gerai išmaišykite.
Šitaip paruoštas vištienos šašlykas yra paliekamas marinuotis bent 3-5 valandoms (šaldytuve ar šaltoje patalpoje). Jeigu labai norisi kepti jau už valandos, tada paruoštą vištienos šašlyką labai gerai pamaigome rankomis be paliekame marinuotis kambario temperatūroje.
Toks vištienos šašlykas yra kepamas ant žarijų arba tiesiog grilyje. Bet, jei labai norisi, galima išsikepti ir keptuvėje, tik tada patariame naudoti vandenyje išmirkytus medinius iešmelius, kad kepama višta prie jų nekibtų.
World recipes receptas