Vištienos šašlykas mango ir kario marinate

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

700 gramų

30 gramų

1 vienetas

2 šaukštai

2 skiltelės

1 šaukštelis

1 šaukštelis

0,5 šaukštelio

1/4 šaukštelio

vištienos šlaunelių mėsos

mango vaisiaus

svogūnų

kario pastos

česnako

kario prieskonių

aitriosios paprikos miltelių

druskos

maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.

  1. Mėsą supjaustykite stambesniais gabalais (maži gabaliukai kepdami daug labiau išdžiūva). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

  2. Mėsą dideliame dubenyje sumaišykite su prieskoniais, degtine ir svogūnais ir apie 20-30 minučių intensyviai ja minkykite. Šiame etape mėsos jo būdu nesūdykite, nes tai ją išdžiovins!

  3. Prieš kepant, svogūnus būtinai nuo mėsos gabaliukų nurankiokite, nes jie linkę svilti. Mėsą pagardinkite pagal skonį druska.

  4. Maukite mėsą ant iešmo ir kepkite. Jeigu norisi dar daugiau aromatų, kepant galima apšlakstyti vynu (bet bus tikrai labai skanu ir be to).

La Maistas receptas