Kiaulienos šašlykas su degtine

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

1 kilogramas

1 kilogramas

50 gramų

pagal skonį

šiek tiek

šiek tiek

šiek tiek

kiaulienos sprandinės

svogūnų

degtinės

druskos

džiovintų bazilikų

mairūno

raudonėlio

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

  1. Mėsą supjaustykite stambesniais gabalais (maži gabaliukai kepdami daug labiau išdžiūva). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

  2. Mėsą dideliame dubenyje sumaišykite su prieskoniais, degtine ir svogūnais ir apie 20-30 minučių intensyviai ja minkykite. Šiame etape mėsos jo būdu nesūdykite, nes tai ją išdžiovins!

  3. Prieš kepant, svogūnus būtinai nuo mėsos gabaliukų nurankiokite, nes jie linkę svilti. Mėsą pagardinkite pagal skonį druska.

  4. Maukite mėsą ant iešmo ir kepkite. Jeigu norisi dar daugiau aromatų, kepant galima apšlakstyti vynu (bet bus tikrai labai skanu ir be to).

La Maistas receptas