Kiaulienos šašlykas su degtine
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
1 kilogramas
1 kilogramas
50 gramų
pagal skonį
šiek tiek
šiek tiek
šiek tiek
kiaulienos sprandinės
svogūnų
degtinės
druskos
džiovintų bazilikų
mairūno
raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
Mėsą supjaustykite stambesniais gabalais (maži gabaliukai kepdami daug labiau išdžiūva). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Mėsą dideliame dubenyje sumaišykite su prieskoniais, degtine ir svogūnais ir apie 20-30 minučių intensyviai ja minkykite. Šiame etape mėsos jo būdu nesūdykite, nes tai ją išdžiovins!
Prieš kepant, svogūnus būtinai nuo mėsos gabaliukų nurankiokite, nes jie linkę svilti. Mėsą pagardinkite pagal skonį druska.
Maukite mėsą ant iešmo ir kepkite. Jeigu norisi dar daugiau aromatų, kepant galima apšlakstyti vynu (bet bus tikrai labai skanu ir be to).
La Maistas receptas