Kiaulienos šašlykas alaus marinate
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 5
1 kilogramas
300 mililitrų
3 galvos
šiek tiek
šiek tiek
kiaulienos sprandinės
alaus (tamsaus arba kitokio mėgstamo)
svogūnų
druskos
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
Sprandinę supjaustome postambiais gabalais. Svogūnus sutarkuojame burokine tarka. Mėsą pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, suberiame svogūnus.
Palaipsniui nuolat maišant pilame alų. Mėsa turi gerai "įsigerti" alaus, bet neplaukioti jame.
Paliekam marinuotis per naktį.
Kepti ant žarijų (prieš tai nurinkus stambesnius svogūnų gabalėlius, kad nesviltų).
La Maistas receptas