Kiaulienos šašlykas alaus marinate

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 5

1 kilogramas

300 mililitrų

3 galvos

šiek tiek

šiek tiek

kiaulienos sprandinės

alaus (tamsaus arba kitokio mėgstamo)

svogūnų

druskos

pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.

  1. Sprandinę supjaustome postambiais gabalais. Svogūnus sutarkuojame burokine tarka. Mėsą pagal skonį pagardiname druska ir pipirais, suberiame svogūnus.

  2. Palaipsniui nuolat maišant pilame alų. Mėsa turi gerai "įsigerti" alaus, bet neplaukioti jame.

  3. Paliekam marinuotis per naktį.

  4. Kepti ant žarijų (prieš tai nurinkus stambesnius svogūnų gabalėlius, kad nesviltų).

La Maistas receptas